четверг, 3 июля 2025 г.

ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ???

 Дотримючись  принципу, що  споживати слiд  тільки ті  продукти,   додавання до яких (за бажанням виробника  або продавця) "незначної"  кiлькiстi  харчовых примiшкiв  iнших  продуктiв сумнівної якості  зведено до "0", то я споживаю  тiльки  продукти  здорового харчування  бюджетної вартостi, якi не дозволяють це зробити взагалi.

Бо участь (свідома чи ні) в цьому злочинному явищі, а тим більше його підтримка, ведуть до насичення нашого ринку неякісною харчовою і промисловою  продукцією, заключною  фазою якого буде, ймовірно, катастрофа всієї людської цивілізації.

Оскiльки  добавка в м'ясні вироби (ковбасу, сосиски, серделки і м'ясні консерви) замість м'яса і сої (їх традиційних інградіентів), що стали дорогими і дефіцитними, кісткового і деревного борошна, а в сметану і всю молочку пальмової олії, титанового білила, пральних порошків не  покращують їх якості, а нам здоров'я --- не добавлють.

А тепер і картина маслом про добавки:

▼ Офіційно в нашій країні в сметану, нібито, можна додавати діоксид титану (харчова добавка Е171), також відомий як титанові білила, для додання їй більш білого кольору. Діоксид титану використовується в харчовій промисловості як барвник. Однак, варто враховувати, що діоксид титану не є нейтральною добавкою і його безпека наразі піддається сумніву. 

▼ За офіційними даними в молоці, особливо у  молоцi вiд населення, інколи, дiйсно знаходять пральний порошок. Це робиться для збільшення жирності продукту і запобігання скисанню. 

▼ Пальмова олія, як і будь-який інший харчовий жир, має як потенційні ризики, так і користь для здоров'я, залежно від її кількості та способів використання. Незважаючи на те, що пальмова олія сама по собі не є отрутою, надмірне її споживання може бути шкідливим, особливо через високий вміст насичених жирів.

▼М'ясо-кісткове борошно - це продукт перероблення м'ясних відходів, переважно кісток і залишків м'яса після забою, який використовується як кормова добавка і добриво. У м'ясних виробах воно може бути присутнім як дешеве джерело білка, але його використання викликає суперечки через можливі ризики для здоров'я людей та екологічні проблеми. 

▼Деревне борошно в харчовій промисловості використовується як натуральний наповнювач, текстурувальний агент і абсорбент. Воно може покращувати структуру, консистенцію і термін придатності харчових продуктів, а також частково замінювати інші, більш дорогі інгредієнти.

Звідси можна констатувати, що в м'ясних виробах немає м'яса, а в молочній прдукції натурального молока!

SOS!!!  SOS!!!  SOS!!!

А тепер і перелік продуктів здорового  харчування, які не дозволяють включити до їхнього складу «харчові» домішки сумнівного походження та якості:

★Хліб   бiлий  або   чорний.

★Яйця  курячі.

★Голови риби свіжої річкової (товстолобика).

★Спинки курячі свіжі або охолоджені.

★Олія  рослинна  (домашня) холодного віджиму (сыродавлена, нефільтрована). Виготовляеться виключно зі свіжих насіння  на низькотемпературних шнекових пресах, що дозволяє зберегти всі вітаміни, антиоксиданти і поліненасичені жирні кислоти. Використовуються лише екологічно чисті сорти без хімії. Після віджиму олія відстоюється в скляній тарі без доступу повітря. Це жива та  сира органічна олія преміум якості — ідеальний вибір для салатів, каш, заправок і повсякденного раціону.

★Овочi та фрукти: картопля, буряки, цибуля, морква,  перець солодкий, кабачки, гарбузы, дині, кавуни, яблуки, абрикоси, сливи  та всі ягоди

★Борошно цільнозернове  жорнового помолу, яке виготовлене  зі свіжих зерен на жерновому млинку з корундово-керамічними каменями, повільна швидкість обертання яких дозволяє зберегти всі біологічно активні речовини — зародок, оболонку, відруби та натуральні олії зерна. Натуральне цільнозернове борошно грубого помелу — джерело повноцінного рослинного білка, харчових волокон, вітамінів групи B і мікроелементів. Ідеально підходить для випікання домашнього хліба, паляниць, корисних десертів, млинців, кексів та іншої натуральної випічки.

★Макароннi  вироби, асортимент яких дуже широкий і охоплює різні форми, розміри й типи, залежно від борошна, що використовується, і способу приготування. Макарони поділяють на кілька груп: ниткоподібні (спагеті, вермішель), трубчасті (макарони, ріжки, пір'я), стрічкові (локшина, феттучіне) і фігурні (черепашки, метелики, спіральки). Також макарони розрізняють за довжиною (короткі та довгі) і за способом приготування (сухі та яєчні).

Крупи різні. Асортимент  круп охоплює різні види, кожен з яких має свої унікальні характеристики і користь. Основні категорії круп: гречка, рис, вівсянка, пшоно, кіноа, перлова крупа, а також різні бобові, такі як сочевиця і нут. Кожна крупа має свої особливості, наприклад, гречка багата на залізо і вітаміни групи В, а рис буває білим, бурим і диким. Вівсянка містить клітковину, кальцій і магній, а пшоно - магній, вітаміни групи В і фосфор.

Вказаний  перелiк круп  також  включає  і крупу плющену, пластівці, каші, пюре, яка виготовлена  на зернодавці  без термічної обробки, що дозволяє зберегти природні ферменти, клітковину та смак. Корисні  лише цілісні, якісні зерна — без цукру, солі, добавок і консервантів. Підходять для швидкого приготування каш, мюслі, смузі, пюре і натуральних дитячих страв. Корисний сніданок або вечеря для всієї родини, включаючи веганів та прихильників збалансованого харчування.  

★Горіхи та сухофрукти, натуральні, без цукру, сірки, консервантів і термічної обробки, які зберігають весь спектр поживних речовин: корисні жири, клітковину, вітаміни і мікроелементи. Ідеально підходять для перекусів, смузі, випічки, цукерок, горіхового молока та(рекомендуються до застосування): сироїдних десертів.

★Мед   натуральний, непастеризований, наділений всіма природними ферментами. Чудова смакота для дітей і дорослих — смачно та корисно.

★Спеції  та приправи  натуральні (домашнi): гірчиця, хрін  та  свіжі  або  сушені  прянні трави (кріп та  петрушка) — для натурального підсилення смаку страв без шкоди для здоров’я, які  чудово поєднуються з кашами, супами, овочевими стравами та домашньою випічкою.

★Соки  натуральні (домашнi) прямого віджиму: чорничний, гранатовий, березовий, журавлиний, гарбузовий, ожиновий та інші. Натуральні, без цукру, води, барвників, ароматизаторів і ГМО. Ці  живі соки холодного віджиму — насичені вітамінами, ферментами і антиоксидантами. Чудовий вибір для щоденного  вживання та зміцнення імунітету.

★Напої:

Незважаючи на великий кількiсть  чайної продукції в торговельній мережі, я використовую тільки чай з ромашки.

Оскільки чай з ромашкою - один з найпопулярніших напоїв фітотерапії, який з давніх часів використовують для полегшення багатьох недуг. Протягом століть його пили завдяки заспокійливим, протизапальним та іншим лікувальним властивостям ромашки. Щоб скористатися всіма перевагами лікарської рослини, достатньо чайника, невеликої кількості гарячої води та ложки сушених квітів.

Ромашковий чай можна пити гарячим або холодним, за бажанням додаючи лимон, мед або інші трави. 

Ромашка - це лікарська рослина, широко відома своїми цілющими властивостями, особливо у вигляді квіток. Ромашка має протизапальну, антисептичну, спазмолітичну та седативну дію. Її часто використовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, а також для поліпшення стану шкіри та волосся. Ромашка також популярна як заспокійливий засіб і для поліпшення сну.



 

                                   


                               



Діоксид титану (титанові білила) в сметані та кондитерських виробах


В Україні на прилавках деяких торгових точок і на ринках можна зустріти неякісний продукт, який заготівельники та продавці нерідко фальсифікують. Йдеться про молоко, до якого можуть додавати різноманітні мийні засоби, щоб у такий спосіб зберегти від скисання та підвищити вміст жиру.


М'ясо-кісткове борошно 

                                                              
                                                                 Деревне борошно 




Комментариев нет:

Отправить комментарий

ДОМ МОЕЙ ЮНОСТИ

  Дом по ул. Ярославов Вал (Большая Подвальная), 14-А, в котором проживала наша семья до 1972 года, был построен в царское время Императорск...