Після 20 років досліджень британські вчені дійшли до висновку, що свиняче сало є найкращим з жирів. Зокрема, воно перевершує за корисність навіть «розкручену» та «престижну» оливкову олію.
Британці однозначні: найкраще за все готувати їжу не на рослинній олії, а на салі та смальцю з нього.
Після сала почесне друге місце посідає вершкове масло. А українці це давно знали. Підсвідомо Сало — наш «бренд» на рівні з борщем, вареникками та перцівкою. Причому, друзі, зауважте, усі ці 4 «елементи» ідеально поєднуються між собою.
Борщ заправляється салом; сало з часником подається до борщу і немає нічого кращого до перцівки за гарячий борщ та вареники зі шкварками.
Сало під перцівочку — взагалі ідеальна пара. Шкуринку від солоного сала можна сміливо назвати «української віагрою», а перцева настоянка у невеликій кількості є природнім і сильним афродизіаком.
Тож перед походом до куми — 100 грамів перцівки під сало — саме те. Щоправда від часнику доведеться відмовитися Доречі, щодо афродізіака — це й жінок стосується Перцівка — єдиний алкогольний напій, який дійсно зігріває у негоду, а не створює ілюзію тепла.
Сало — потужне «паливо», яке дає легкозасвоювані жири під час великого фізичного навантаження та у холодну пору.
Якщо хто не знав — сало обов`язково і регулярно видавалося «кремлівським старцям» — членам Політбюро ЦК КПРС — свіжим або солоним, оскільки є потужним інструментом профілактики та лікування атеросклерозу.
Сало укріплює серцевий м`яз, чистить судини та має жовчогінну силу. Ну, і радіонукліди виводить.
Сало практично не має холестерину, тоді як у 100 грамах вершкового масла його 244 міліграми, у м`ясі птиці — 113, телятині — 87, яйцях — 1560, а риб’ячому жирі — 5700. До щоденного меню вищої партійної номенклатури входило 40-50 грамів сала.
Отож вживайте сало --та будьте здорові.
https://vazhnoznat.com/istoriya-sala/?fbclid=IwY2xjawEJ4gdleHRuA2FlbQIxMQABHek5lnuGlHgjpg6PRB_kfgXZ0prBrRLTldOml6BUa_RKWX2qvdnIIZWUWQ_aem_mqtqJ_INStWYMb4aLvqZXA
За матерiалами iнтернету
Комментариев нет:
Отправить комментарий